BÊKA & LEMOINE: TOKYO RIDE & BUTO HOUSE

TEMA

Saturday 10/10 2020
Kl. 17:00 Cinemateket

Addresse
Gothersgade 55

Share Event

Kom til premiererne på instruktørparret Békà & Lemoine’s to nyeste film fra Tokyo.

Join the premieres of the director couple’s two newest films from Tokyo..

I den ene film ‘Tokyo Ride’ følger vi den ene halvdel af de Pritzker-vindende SANAA Arkitekter, Ryue Nishizawa, når han på en biltur gennem byen med instruktørparret fortæller om Tokyo.

I den anden film ‘Buto House’ følger vi en mand, der bygger sit hus alene som en improviseret Buto dans. 

Instruktørparret Békà & Lemoine er kendt for deres lange række af arkitekturfilm, herunder nok især Koolhaas Houselife. Værkerne er blevet en del af MoMA’s faste samling. De har været faste gæster på festivalen siden dens start i 2014, og på festivalen i 2018 inviterede vi parret til at præsentere en mindre retrospektiv af deres film på Louisiana Museum. Nu er muligheden der for at se deres nyeste film, der begge giver vidt forskellige tilgange til Tokyo.

Directors: Ila Bêka & Louise Lemoine

Language: English + Japaneses

Subtitles / undertekster: English

Production country: France

Production year: 2019 (Buto House) + 2020 (Tokyo Ride)

Duration: 34 min (Buto House) + 90 min (Tokyo Ride)

Disse film er en del af temaet “Portrætter, Projekter og Praksisser”

Traditionen tro har vi en portrætserie på festivalen, der stiller skarpt på internationale arkitekters poetikker, projekter og praksisser som et fast programpunkt under festivalen. I år udvider vi feltet, så portrætserien også omfatter portrætter af bygningsværker, steder og byer. Vi har
sammensat en broget buket af filmiske portrætter om arkitekter, bygninger og byer og præsenterer ligeledes et seminar om ‘anarkitekten’ Gordon Matta-Clark’s by-aktivistiske virke sammen med Kunstmuseet KØS og en masterclass med den svenske arkitekt Petra Gipp fra Petra Gipp Arkitektur i samarbejde med B-A-R-K i denne kategori. I denne serie finder du også stjernearkitekten Anupama Kundoo’s kuraterede filmprogram, der vil introducere publikum for den kulturelle baggrund, hun baserer sin praksis på, som introduceres og vises på Louisiana Museum inden hendesudstillingsåbning samme sted.

Thank you to l’Institut Francais for making it possible to screen the films.