THE REAL THING – REAL LIFE IN FAKE CITIES

TEMA

Saturday 10/10 2020
Kl. 19:15 Cinemateket

Addresse
Gothersgade 55

Share Event

A journey into a copy of our world, exploring real-life stories inside China’s fake cities.

En rejse ind i en kopi af vores verden, hvor vi udforsker ægte historier fra Kinas falske byer. 

Hvordan er det at bo og arbejde i monumentale arkitektoniske kopier af bygninger i en helt anden kulturel kontekst? Paris, Venedig, London; denne dokumentar tilbyder en nedsænkning i copycats byer beliggende i Kina og andre lande over hele verden, der er baseret på verdens mest berømte arkitektoniske vartegn. Denne poetiske og sanselige oplevelse bringer os til at møde arkitekter, sociologer og indbyggere, der hjælper os med at dechifrere de politiske, kulturelle og økonomiske ambitioner, der motiverer disse replikker og deres symbolske betydning. 

Filmen introduceres af urbanist og Kina-kender Niels Bjørn 

Danmarkspremiere

Tak til S.C. van Fonden for støtte til vores Kina-serie

 

Instruktør / Director: Benoit Felici

Produktionsland / Production country: France

Sprog / Language: English, Italian, Chinese, French

Subtitles: English

Produktionsår / Production year: 2018

Spilletid/duration : 68 minutes

Tema:

Urbanist og Kina-kender Niels Bjørn, der introducerer festivalens Kina-program, fortæller:

Jeg tilstår: Jeg er Kinanørd. Det begyndte med en interesse for kinesiske film i 1990erne, da jeg læste filmvidenskab. Siden blev jeg optaget af de kinesiske storbyer, som jeg så skildret i filmene. Filmene fortryllede mig med urbane landskaber, jeg aldrig havde set lignende i virkeligheden.

Jeg begyndte at rejse til Kina for selv at undersøge byerne. Over nogle år samlede jeg materiale til en bog og en udstilling om Livet i Kinas kæmpebyer.

I dag arbejder jeg med byudvikling og bruger tit billeder og film af Kinas storbyer til at forstå noget, som sker alle steder. For mig er Kinas urbane transformation nemlig som et kæmpestort, forvrænget spejl, hvori vi kan se afarter af nogle af verdenssamfundets vildeste tendenser. Migrationen fra land til by i Kina er den største migration i menneskehedens historie. Alene det bør være grund nok til at interessere sig for Kinas byer. Hvad er det for nogle liv, som leves, og som er mulige at leve i byerne og på landet i en nation, som stadig styres af kommunistpartiet, og hvor mennesker nok får frihed til at tjene penge, men stadig risikerer fængsel – eller som uyghurfolket i Xinjiangprovinsen – risikerer arbejds- og indoktrineringslejr uden at have gjort noget galt?

Når nu vi ikke kan rejse, kan vi heldigvis nærme os det store og komplekse land gennem filmkunsten.