THE NEW BAUHAUS

TEMA

Thursday 08/10 2020
Kl. 16:30 Cinemateket

Addresse
Gothersgade 55

Share Event

En film om László Moholy-Nagys liv og arven efter hans virke. Filmen introduceres af kunsthistoriker og politisk teoretiker Mikkel Bolt, professor ved Københavns Universitet.

The life and legacy of László Moholy-Nagy. The film is introduced by art historian and political theorist Mikkel Bolt, professor at Copenhagen University.

Da den radikale ungarske kunstner László Moholy-Nagy flyttede til Chicago i 1937 efter nazisternes nedlukning af Bauhaus-skolen i Tyskland, ledte han spidsen for ‘The New Bauhaus’. Moholy-Nagy indtog en banebrydende tværfaglig tilgang til kunst og design ved brug af blandede medier, der var langt foran sin tid. Med interviews af Moholy-Nagys datter og en dybtgående udforskning af hans arbejde, tilbyder ‘The New Bauhaus’ et lysende portræt af en visionær lærer og tænker. Filmen introduceres af professor Mikkel Bolt.

Alysa Nahmias / 2019 / USA / 90 min. / English no subtitles

Denne film er en del af temaet “Portrætter, Projekter og Praksisser – Portraits, projects and practices”

Traditionen tro er portræt-serien med film, der stiller skarpt på internationale arkitekters poetikker, projekter og praksisser et fast programpunkt under CAFx. Indtagelsen af den eklektiske cocktail af arkitektportrætter giver rig lejlighed til at inddrikke inspiration og gå mestrene og de opkommende arkitekter i kortene. Portrætterne spænder fra Bilbao-museets arkitekt Frank Gehrys (uventede) sociale engagement i amerikansk fængselsarkitektur, over landskabsekvilibristen Andy Goldworthys knugende smukke og atmosfæriske land art til kult-kunstneren Gordon Matta-Clark, der som en anden Houdini gennembryder og -borer bygninger på myteomspundne måder og et dybere kig ind i den italienske stjernearkitekt Renzo Pianos oeuvre.