Swagger

TEMA

Friday 05/4 2019
Kl. 17:30 Galleri Andromeda

EMNEORD

Addresse
Gudrunsvej 78 (Fredspladsen)

Share Event

Bold and positive narrative from the French banlieues. With Radio24Syv’s Kian and MJ from Ghetto Fitness!

Kæk og positiv forstadsfortælling om unge fra les banlieues i Grand Paris – på deres egne præmisser. Med Radio24Syv’s Kian og MJ fra Ghetto Fitness!

Langt fra gangsterdramaer som “La Haine” eller “Gomorrah”, voldsfantasier som i “A Clockwork Orange” eller socialrealisme som i “Fish Tank”, fremstiller “Swagger” originalt unge i betonforstaden på deres egne præmisser. Spørgsmål om hjem, tilhørsforhold, identitet og ‘franskhed’ får nye betydning når mikrofonen overlades til den unge lokalbefolkning i et af Frankrigs fattigste kvarterer. Ved at lade de unge være medskabere af filmens sammensatte fortællinger om deres fremtidsdrømme leger “Swagger” humoristisk med dokumentargenren og nuancerer historien om livet i ‘ghettoen’. De virkelige personligheder overstråler stereotyperne, når de træder ud af banlieuens brutalistiske betonlandkaber og ind i beskuerens hjertekule med pimpet stil og sej attitude.

Filmen introduceres af Kian fra Stensgårdsvej i Esbjerg og somalisk-fødte MJ. Kian og MJ er stemmerne bag radioprogrammet Ghetto Fitness af Radio24Syv.