SOUTO DE MOURA – ET PORTRÆT AF EN PORTUGISISK MESTER

TEMA

Thursday 01/10 2020
Kl. 18:00 Cinemateket

Addresse
Gothersgade 55

Share Event

The film ‘Reconversion’ portrays 17 buildings and projects by Portuguese Pritzker-awarded architect Eduardo Souto de Moura, accompanied by his own writings. | Filmen ‘Reconversion’ skildrer 17 bygninger og projekter af den portugisiske Pritzker-vindende arkitekt Eduardo Souto de Moura, ledsaget af hans egne fortællinger. 

Thom Andersen portrætfilm af Souto de Moura viser mesterligt arkitektens evne til at arbejde med tidens tand og forløb i sin arkitektur, hvor forfald bibeholdes frem for at blive udjævnet som en del af stedets fortælling. Historien, minderne, landskabet, kulturen er altid en aktiv medspiller i Souto de Moura’s bygninger. Hans arbejder er altid kontekstuelle og samtidige universelle, altid alsidige og samtidigt konsistente. 

Som elev af en anden af Portugals mestre, Alvaro Siza, gik han selvstændig i 1980 og har siden haft sin tegnestue i Porto. I 2011 vandt han verdens mest prestigefyldte arkitekturpris, Pritzker og i 2018 vandt han den gyldne løve i Venedig. 

Language: Portuguese / English

Subtitles: English

Director: Thom Andersen (bl.a. Los Angeles Plays Itself)

Production country: Portugal 

Production year: 2012

Duration: 67 min.

Tema: Portrætter, Projekter og Praksisser

Traditionen tro har vi en portrætserie på festivalen, der stiller skarpt på internationale arkitekters poetikker, projekter og praksisser som et fast programpunkt under festivalen. I år udvider vi feltet, så portrætserien også omfatter portrætter af bygningsværker, steder og byer. Vi har
sammensat en broget buket af filmiske portrætter om arkitekter, bygninger og byer og præsenterer ligeledes et seminar om ‘anarkitekten’ Gordon Matta-Clark’s by-aktivistiske virke sammen med Kunstmuseet KØS og en masterclass med den svenske arkitekt Petra Gipp fra Petra Gipp Arkitektur i samarbejde med B-A-R-K i denne kategori. I denne serie finder du også stjernearkitekten Anupama Kundoo’s kuraterede filmprogram, der vil introducere publikum for den kulturelle baggrund, hun baserer sin praksis på, som introduceres og vises på Louisiana Museum inden hendesudstillingsåbning samme sted.