RADIOBIOGRAF: BALLADEN OM BLOKKEN M. TALK

TEMA

Friday 09/10 2020
Kl. 16:45 Cinemateket

Addresse
Gothersgade 55

Share Event

Læn dig tilbage i Cinematekets bløde stole, luk øjnene, og lyt med, når vi gennem samtaler og lydklip dykker ned i Bylyd og Realdanias podcast ‘Balladen om Blokken”. Mød bl.a. forfatter Morten Pape og vært Niels Bjørn, der sætter perspektiv på de socialt udsatte boligområder, som ghettoloven fra 2018 forsøger at gøre op med.

Varighed inkl. Q&A: 105 min. Arrangementet foregår på dansk.

Fri entré – men billet påkrævet.

INSTRUKTØR: NIELS BJØRN

Hør uddrag af en podcastserie, der griber fat i dét, som mange kalder ‘Danmarkshistoriens største sociale eksperiment’ – den nye ghettolov fra 2018, som skal gøre op med socialt udsatte byområder. Byudviklingsforsøg for milliarder er skudt i gang. Men ved vi, hvad der virker? Igennem serien udfolder urbanist Niels Bjørn en problemstilling tæt sammenvævet af arkitektur, politik og økonomi gennem interviews med både forskere, kommuner, boligorganisationer og beboere.

Denne eftermiddag lytter vi til klip og ekstramateriale fra serien og inviterer flere af de medvirkende op på scenen for at udvide og krydse de mange perspektiver på udsatte boligområder og deres betydning.

Mød forfatter Morten Pape, der voksede op i urbanplanen samt beboerformand for AKB Lundtoftegade Søren-Emil Schütt, der til daglig kæmper for at hans boligområde undgår at komme på den hårde ghettoliste. Viden og erfaringer vil blive delt, udsatte boligområders betydning vil blive undersøgt og ghettolovens konsekvenser for beboere og fremtidig byudvikling i Danmark vil blive diskuteret.

Mød også Niels Bjørn, værten for podcastserien, til en snak om, hvad lydfortællinger kan bidrage med, når komplekse problemstillinger skal formidles og forstås.

Alt i alt er der stillet an til en horisontudvidende aften.

Photo credit: Leif Tuxen