MAGISK BYVANDRING I DET HEMMELIGE SYDHAVN

TEMA

Sunday 04/10 2020
Kl. 11:00 Karens Minde Kulturhus

Addresse
Wagnersvej 19

Share Event

Join us on a magic trip through the secret parts of Sydhavnen and hear the stories of the unique self-made culture that has always been thriving in this part of Copenhagen.

Tag med på en overraskende og anderledes byvandring, når arkitekt, aktivist og selvbygger Rikke Rohr viser rundt i et, for nogen, hemmeligt hjørne af København. På turen vil vi se og høre eksempler på hvordan Sydhavnerne som folkefærd har en lang tradition for at skabe deres egne universer. Den hastige byudvikling er for alvor nået til Sydhavnen, så nogen af de steder vi kommer forbi, vil være væk om få år.

Vi går fra Kulturhuset Karens Minde, gennem selvbyggerhusene i Frederikshøj til Ritts billige boliger ”Vildrosen” og videre gennem Tippens vilde natur med får og alpakaer, forbi det nye genbrugscenter og sejlklubberne til det nyligt affredede naturområde ”Stejlepladsen”. Vi slutter af i Fiskerhavnen, der med sin unikke blanding af erhverv, selvbyggerboliger og aktivt fiskeri er det sidste autentiske havnemiljø i København.

 

Mødested: Foran dansepavillonen på Karens Minde Kulturhus

Hvem: Rikke Rohr, Arkitekt i Rohr Arch, Selvbygger og stifter af Sydhavnens Folkemøde viser rundt.