Hvad er en ghetto?

TEMA

Friday 09/10 2020
Kl. 17:00 Demokrati Garage

Addresse
Rentemestervej 57

Share Event

Oplæg, kortfilm og paneldebat om den stigmatiserede ungdom i socialt boligbyggeri.

København står, som andre velfærdsbyer, over for et politisk opgør med social ubalance og ghettoisering. Nogle af byens kvarterer, herunder Mjølnerparken, rangerer i dag på den kontroversielle ”ghettoliste”; en liste, der har skabt røre ved dens årlige offentliggørelse, siden dens introduktion i 2010. I disse kvarterer iværksættes der imidlertid talrige byfornyelsesprojekter og såkaldte helhedsplaner, i et forsøg på enten, at undgå at komme på listen eller i for at undgå en gentagen plads igen på næste års liste.

HVORDAN KAN ARKITEKTUR UNDERSTØTTE DET UNGE SOCIALE LOKALSAMFUND?

Vi byder fagfolk og handlekraftige unge fra Mjølnerparken op til en modereret samtale, om bl.a. socialt bæredygtigt boligbyggeri, fænomenet ‘ghetto’ og de stigma der ofte bindes til det ord.

Panelet vil blive annonceret løbende, men vi kan afsløre at de unge beboerrepræsentanter – som også er en del af projektet Vend Perspektivet – bliver:

  • Shadia Mahmoud
  • Edel Ashur
  • Shuaib Hirsi
  • Adam Mahmoud

Der vil blive vist kortfilm produceret af og med Shuaib, Edel og flere andre unge fra området undervejs, ligesom der naturligvis også åbnes op for dialog med publikum.

Gratis m. tilmelding

HVEM STÅR BAG?

I Vend Perspektivet deltager unge mennesker fra udsatte boligområder i den demokratiske samtale i og udenfor deres egne boligområder. Vores ungeteam har igennem længere tid lavet film om deres eget liv og skal nu præsentere filmene og deres vigtige tematikker for andre i håb om at skabe dialog. I dette projekt bidrages der til flere nuancer og en konstruktiv integrationsdebat, hvilket på sigt skal føre til positive landsdækkende fællesskaber – i sær ung og ung imellem. Fællesskaber, som finder unges ressourcer og nedtrapper spændinger og konflikter mellem unge fra udsatte boligområder og deres omverdenen. Publikum oplever, at vores unge magter, både at sætte deres egen dagsorden, og at forholde sig til aktuelle emner fra medierne.

Projektet ‘Vend Perspektivet’ organiseres af Finn Nørgaard Foreningen og støttes af Nordea-fonden. Dette arrangement er skabt i samarbejde med Copenhagen Architecture Festival og Demokrati Garage.