OPEN AIR GRAFFITIFILM: FOR (ULOVLIG) KUNST I DET OFFENTLIGE RUM

TEMA

Saturday 03/10 2020
Kl. 20:00 Københavneren

Addresse
Jernbanestiens indløb ved krydset mellem Grønlandsgade og Østergade

Share Event

Se dokumentarfilmene ‘Style Wars’, ‘Ulovlig kunst’ og ‘Pixadores’ på et bemalet spot i Odense

Kom og indtag en bid af den del af kunsthistorien som ikke står allerforest i lærebørgerne – endnu. ‘Københavneren’ lægger ryg til lærredet, når arkitekturfestivalen viser ‘Style Wars’ (1983), den legendariske dokumentarfilm om hip hop- og graffitikulturen; den første film der promoverede idéen om, at det er en kreativ kunstform at overtegne byens mure, broer og togvogne.. I filmen medvirker blandt mange andre graffitikunstnerne Dez, Iz the Wiz, Dondi, Seen, Kase2, Zephyr og Mare139, men også New Yorks borgmester har en mening, sammen med kunstkritikere, politiet og undergrundsbanens personale.

Efterfølgende viser vi ‘Ulovlig kunst’ (1987), Danmarkshistoriens hemmeligste graffitifilm, med nogle af de største fra 80’erne; Rezq, Kin og Metal. Filmet på et gammelt smadret U-Matic kamera af en determineret dreng, der dengang gik i 8. klasse: Mads Brügger. Og når de sene tog ruller forbi – ‘Pixadores’ (2014) om en gruppe unge mænd fra favelaerne i São Paulo, der risikerer deres liv for at sætte deres præg på verden.

Er de kunstnere, kriminelle eller anarkister? Kunstverden flirter med dem og myndighederne hader dem. Pixadorene skal vælge mellem at opholde sig på kanten af samfundet med deres protester, eller blive en del af det etablerede kunstmiljø og risikere at blive snydt i en verden, der har været ukendt for dem indtil nu. Tag en film eller alle tre. Der bli’r smugkro, dåser, ild og lir. Medbring den havestol, du ellers har lagt i garagen for sæsonen. Stedet er banestien bag Østerbro – indgang fra lyskrydset mellem Grønlandsgade og Østergade.

20:00 Style Wars (Tony Silver, USA 1983, 70 min.)

21:15 Ulovlig Kunst (Mads Brugger, DK 1987, 24 min.)

22: 45 Pixadores (Amir Escandari, Finland 2014, 93 min)

Gratis tilmelding er nødvendig. Billetlinket kan findes på denne side.