GAZA – ET ANDERLEDES BYPORTRÆT OM HVERDAGSLIVET I EN KONFLIKTZONE

TEMA

Sunday 04/10 2020
Kl. 20:00 Cinemateket

Addresse
Gothersgade 55

Share Event

Gaza er ødelagt af gentagne konflikter, men er bestemt ikke defineret af det. Gaza is destroyed by continuous conflicts but not defined by it.

Dårlig politik, både internt og eksternt, kvæler folket i Gaza. Gazastriben er 41 kilometer lang, og mellem 6-12 kilometer bred. Dets indbyggere lever under den konstante trussel om vold og omvæltning, militær handling og berøvelse; hverdagen er en kamp. Men at bo i dette lille og omstridte territorium forhindrer ikke folk i at drømme om mere. Optaget mellem 2014 og 2018 undersøger Gaza hverdagslivet i Gazastriben gennem almindelige menneskers øjne, og giver et sjældent indblik i en tilværelse forsøgt udfoldet under permanent undtagelsestilstand.

Danmarkspremiere

Language: Arabic/English

Subtitles: English
Directors: Garry Keane and Andrew McConnell
Production country: Ireland, Canada & Germany
Production year: 2019
Duration: 92 min. 

Denne film er en del af temaet:”Portrætter, Projekter og Praksisser”

Traditionen tro har vi en portrætserie på festivalen, der stiller skarpt på internationale arkitekters poetikker, projekter og praksisser som et fast programpunkt under festivalen. I år udvider vi feltet, så portrætserien også omfatter portrætter af bygningsværker, steder og byer. Vi har
sammensat en broget buket af filmiske portrætter om arkitekter, bygninger og byer og præsenterer ligeledes et seminar om ‘anarkitekten’ Gordon Matta-Clark’s by-aktivistiske virke sammen med Kunstmuseet KØS og en masterclass med den svenske arkitekt Petra Gipp fra Petra Gipp Arkitektur i samarbejde med B-A-R-K i denne kategori. I denne serie finder du også stjernearkitekten Anupama Kundoo’s kuraterede filmprogram, der vil introducere publikum for den kulturelle baggrund, hun baserer sin praksis på, som introduceres og vises på Louisiana Museum inden hendesudstillingsåbning samme sted.