FIVE SEASONS – THE GARDENS OF PIET UODOLF

TEMA

Saturday 03/10 2020
Kl. 12:00 Cafébiografen

Addresse
Amfipladsen 13

Share Event

Grønt portræt af manden der plantede New Yorks High Line

Den hollandske landskabsdesigner Piet Oudolf er kendt for sine revolutionerende beplantninger i store byprojekter som f.eks. The High Line i New York. Oudolf har skabt en ny stil, som forener det vilde med det tæmmede, og hans haver er selvstændige kunstværker, der vender op og ned på traditionelle opfattelser af skønhed og forfald. I denne anmelderroste og prisvindende dokumentar kommer vi helt tæt på Piet Oudolfs haver og hans kreative proces. Ifølge Piet Oudolf består haver ikke kun af planter, men lige så vigtigt af “følelser, stemninger, fordybelse. De minder en om noget i ens egen biologi – naturen selv, eller længslen efter naturen”. Derfor er hans ikoniske haver heller ikke fulde af larmende farvepynt og dekorativ effekt, men er komponeret som levende, foranderlige biotoper, der er forskelligartet smukke på alle årstider og i al slags vejr.

Filmen besøger landskabsarkitekturens superstjerne i hans private planteskole i Hummelo i Holland, tager på tur til hans berømte begrønninger af High Line og Battery Park i New York og Lurie Garden i Chicago, kigger med når han rejser efter inspiration blandt vilde ørkenblomster i Texas og i Pennsylvanias post-industrielle skove, og følger ikke mindst hans arbejde med kunstgalleriet Hauser & Wirth Somerset i Sydvestengland, en have han selv betragter som sit hidtil største værk og kalder “vildere end et vildnis”.

Filmen vises i sammenhæng med festivalens grønne undertema ‘Havebyen’; herunder ‘Cykelrute til Anton Rosens arkitektur’, ‘Grønne idealbyer: Den engelske haveby Gerthasminde’, ‘Grønne idealbyer: Blangstedgård’, ‘Grønne idealbyer: Højstrupparken’ og filmen ‘Natura Urbana: The Brachen of Berlin’.

Tom Piper, 2017, 72 min, dokumentar

Introduktion ved festivalleder Pil Lindgreen