Erindringens dominans

TEMA

Saturday 06/4 2019
Kl. 14:00 E&P Huset

EMNEORD

Addresse
Karen Blixens Boulevard 15

Share Event

Experience artist Maj Hasager’s film ‘Erindringen Dissonans’, and join us for an eventful afternoon about identity and cultural heritage.

Oplev Maj Hasagers kunstfilm Erindringens Dissonans og vær med til en begivenhedsrig eftermiddag om identitet og kulturarv.

Montagefilmen “Erindringens dissonans (kapitel IV)” er fortællinger om sted, om Gellerup og Toveshøj, og om de bølger af forandringer, der har fundet sted i området – fra de oprindelige men aldrig realiserede planer, til nutidens helhedsplaner, der kendetegnes af et landskab med nedrevne boligblokke og store fysiske og mentale forandringer. Fortællinger, der fortælles af politiske strømninger, personlige beretninger og utopiske tanker om arkitektur. Billedsiden består hovedsageligt af scannet arkivmateriale fra beboermagasinet Skræppebladet fra 1970 og frem til 2010. Lydsiden er skabt af reallyde fra området, som er bearbejdet til en abstrakt lydkomposition.

Filmvisningen efterfølges af en diskussion med et panel bestående af  billedkunstner Mai Hassager, filmskaber, fotograf og visuel antropolog, Shubdheep Parawana, og ph.D.-stipendiant ved Aarhus Universitet, Jonas Strandholdt Bach.