ECHOES OF SILENCE

TEMA

Wednesday 21/10 2020
Kl. 20:00 Cinemateket

Addresse
Gothersgade 55

Share Event

AMERIKANSK AVANTGARDE – NEW YORK STORIES
Cinemateket og Copenhagen Architecture Festival sætter gennem fire events (alle med film og foredrag ved Lars Movin) fokus på byen New York: som tema, motiv og dynamo for fødslen af en ny filmkultur.
Efterkrigstidens amerikanske avantgarde- og undergrundsfilm havde de mest frodige eksistensbetingelser i New York. Først og fremmest var det her, at den nyligt afdøde primus motor i New American Cinema-bevægelsen, Jonas Mekas (1922-2019), i begyndelsen af 1960’erne skabte de formelle rammer om den alternative filmproduktion med institutioner som Film-Makers’ Cooperative og Film-Maker’ Cinematheque. Og dernæst vrimlede byens såkaldte downtown-scene med unge talenter, som fra alle egne af landet var søgt østpå netop for at udforske de mange nye kunstneriske udtryk, der spirede frem i Manhattans kreative trykkoger.
Resultatet blev en individuel, poetisk og normbrydende form for eksperimentalfilm, der i vid udstrækning bidrog til at forme de kulturelle vejrlig, som rullede frem mod ungdomsoprørets endelige gennembrud i 1968.
 
Echoes of Silence
Onsdag den 21. oktober kl. 20:00

In collaboration with Cinemateket