FDB MØBLER – EN FILOSOFI

TEMA

Monday 05/10 2020
Kl. 17:00 FDB Møblers butik

Addresse
Kongensgade 37

Share Event

Design i en velfærdstid: Direktør i FDB Møbler, Ole Kiel, fortæller historien om det ikoniske møbeldesign og ideologien bag.

Det gode liv. I begyndelsen af 1940’erne fik nogle unge, modige møbelarkitekter til opgave at udvikle smukke, funktionelle møbler til attraktive priser. Godt møbeldesign og høj kvalitet skulle ikke kun være forbeholdt de mest velstillede i samfundet. FDB Møbler skulle danne rammen om det gode samvær, hvor nære familieværdier og et demokratisk fællesskab var i fokus. I 2013 blev en række af de stærkeste ikoner relanceret: Klassikere skabt af FDB møblers kendte arkitekter, Børge Mogensen, Poul Volther, Eyvind Johansson og Jørgen Bækmark.

De nye møbeldesign var en reaktion mod de såkaldte “slagtersæt”; de historiske stilmøbler og grimme møblementer fra 40’erne, som møbelhandlere solgte til unge familier i hele sæt og på afbetaling. FDB ville skabe et alternativ og søsatte over en lang årrække et omfattende, moderne møbelprogram: Enkle, glatte og ærlige arkitekttegnede kvalitetsmøbler i danske træsorter til en pris, der var til at betale.

Foredraget tager udgangspunkt i Per H. Hansens rigt illustrerede bog ‘En lys og lykkelig fremtid – historien om FDB Møbler’. Det foregår i FDB’s eget showroom i butikken i Kongensgade

Tilmelding er nødvendig. Billetlinket kan findes på denne side.