BO BEDRE! OM BOLIGINDRETNING

TEMA

Sunday 04/10 2020
Kl. 12:00 Tofteparken B, Fyns Almennyttige Boligselskab

Addresse
Bregnevej

Share Event

Hør om velfærdstidens folkeoplysende prøvemøbleringer i Tofteparkens “skyskrabere” anno 1953. Rundvisning og foredrag v/ designforsker Hans-Christian Jensen.

Da man i 1950’erne ville øge velfærden helt ind i hjemmet – ned i detaljer som sengens ideelle placering i soveværelset – måtte man ty til pædagogisk oplysning. Disse spørgsmål hørte privatsfæren til og var ikke et offentligt anliggende, der kunne lovgives om eller reguleres på samme måde som byplaner og boligstandarder, hvor kampen for velfærdsbyen ellers udspillede sig i velfærdsstatens første årtier.

Det enkle møbel og den simple indretning blev idealet i tidens funktionalistiske strømning – sammen med opdragelsen til ikke at gældsætte sig til de onde møbelkæder, som lokkede med køb af store møbelsæt på afbetaling. ”Køb hellere én god stol”, lød det emanciperende råd. Hans-Christian Jensen er lektor ved Institut for Design og Kommunikation på SDU.

Foredraget tager udgangspunkt i hans afhandling ‘Fra velfærd til designkultur. Velfærdsengagementet i dansk designteori og designpraksis i det 20. århundrede.’ Foredraget finder sted i de samme bygninger som foredraget omhandler: I de fem syv-etagers punkthuse, Tofteparken, beliggende på Bregnevej mellem Ejbygade og Nyborgvej.

Gratis tilmelding er nødvendig. Billetlinket kan findes på denne side.