ARKITEKTURSTRATEGIEN TIL DEBAT

TEMA

Monday 05/10 2020
Kl. 19:00 Sverigesgade 10

Addresse
Sverigesgade 10

Share Event

Borgermøde og paneldebat om spillereglerne for Odenses byudvikling 2020-2032. Hvad mener vi, når vi taler om ‘kvalitet’?

Arkitekturstrategien til debat Borgermøde og paneldebat om spillereglerne for Odenses byudvikling 2020-2032 Odense er i hastig udvikling. Men hvordan vil vi egentlig ha’ byen skal se ud? Hvad skal den kunne? Og hvem bestemmer det? Arkitektur og byplanlægning er vigtige redskaber til at skabe gode fysiske rammer for livet mellem husene. Byens rum – fælles og individuelle – udvikles af mange aktører; derfor er der brug for principper og spilleregler.

Odense Kommunes Arkitekturstrategi er dette sæt af spilleregler og i sommeren 2020 blev den vedtaget politisk. Nu er det vigtigt at tale om den: Kom og få præsenteret udspillet ‘Arkitekturstrategien: Byudvikling med kvalitet og omtanke’ og deltag i meningsudvekslinger om, hvad vores politiske repræsentanter bør lægge vægt på. Visionen er, at alt nyt byggeri og alle nye anlæg skal bidrage til at gøre byen bedre. Men ud fra hvilke kriterier træffes beslutninger om kulturarv, bæredygtighed og kvalitet? Og hvad mener vi egentlig, når vi fra hver vores stol råber på ‘kvalitet’ – alt efter om vi er borgere, investorer, udviklere, arkitekter, unge, gamle, pengemænd eller husvilde?

I panelet: Jeanette W. Olsen, arkitekt Hans Toksvig, kontorchef i By- og Kulturforvaltningen, Allan Nielsen, adm. Direktør og seniorpartner hos entreprenørvirksomheden Skjøde-Knudsen og erhvervskundedirektør i Danske Bank Tom Juul Jensen.

Tilmelding er nødvendig. Billetlinket kan findes på denne side.