ARCHITECTURE MUST BLAZE – PORTRÆT AF COOP HIMMELB(L)AU

TEMA

Monday 05/10 2020
Kl. 18:00 Cinemateket

Addresse
Gothersgade 55

Share Event

A sensitive illustration of the adventurous life and work of Wolf Prix, founder of Coop Himmelb(l)au, contemporary architect, city planner, visionary, provocateur and lateral thinker. | En følsom illustration af det eventyrlige liv og arbejde af Wolf Prix, grundlægger af Coop Himmelb(l)au, nutidig arkitekt, byplanlægger, visionær, provokatør og tværgående tænker. |

Siden grundlæggelsen af ​​Coop Himmelb(l)au i 1968, har Wolf Prix formået at etablere sig som en stjerne og revolutionær på arkitektur scenen. Denne film er en eksklusiv indsigt i hans kontroversielle syn på politik, samfund og kultur, hvordan det reflekteres i hans arbejder, og hvordan det har været med til at ændre klassiske arkitektoniske doktriner.

Hans mest kendte værker inkluderer Akron Art Museum i Ohio, USA (2007), Busan Cinema Center i Busan, Sydkorea (2011) og Den Europæiske Centralbanks nye hovedkvarter i Frankfurt am Main, Tyskland (2014). Herhjemme er han kendt for Musikkens Hus i Aalborg.

Filmen introduceres af arkitekturhistoriker og adjunkt på KADK, Martin Søberg, som vil udvide fortællingen om Coop Himmelb(l)au og firmaets arkitekturhistoriske betydning. 

Danish Premiere

Instruktør / Director: Mathias Frick

Produktionsland / Production country: Austria, Switzerland

Sprog / Language: German

Undertekster / subtitles: Engelsk

Produktionsår / Production year: 2019

Spilletid/duration : 55 minutes 

 

Denne film er en del af temaet: “Portrætter, Projekter og Praksisser”

Tekst fra sidste år: Traditionen tro er portræt-serien med film, der stiller skarpt på internationale arkitekters poetikker, projekter og praksisser et fast programpunkt under CAFx. Indtagelsen af den eklektiske cocktail af arkitektportrætter giver rig lejlighed til at inddrikke inspiration og gå mestrene og de opkommende arkitekter i kortene. Portrætterne spænder fra Bilbao-museets arkitekt Frank Gehrys (uventede) sociale engagement i amerikansk fængselsarkitektur, over landskabsekvilibristen Andy Goldworthys knugende smukke og atmosfæriske land art til kult-kunstneren Gordon Matta-Clark, der som en anden Houdini gennembryder og -borer bygninger på myteomspundne måder og et dybere kig ind i den italienske stjernearkitekt Renzo Pianos oeuvre.