ANUPAMA KUNDOO PÅ LOUISIANA

TEMA

Saturday 10/10 2020
Kl. 11:30 Louisiana Museum of Modern Art

Addresse
Louisiana Museum of Modern Art

Share Event

In conjunction with Louisiana’s exhibition with Indian architect Anupama Kundoo, the festival has invited her to organize a personal day program with films and talks that introduce the audience to the cultural heritage that characterizes her practice. This is the second time Anupama is visiting the festival and we look forward to having her visit again. In 2018, she organized the film program ‘Thinking Brick’.

Louisiana’s exhibition ‘Anupama Kundoo – Taking Time’ opens on October 8 and is the fourth exhibition in the series, Architecture Workshops.

I forbindelse med Louisianas udstilling med den indiske arkitekt Anupama Kundoo, har festivalen inviteret hende til at tilrettelægge et personligt dagsprogram med film og talks, der introducerer publikum for den kulturelle arv, der præger hendes praksis. Det er anden gang Anupama besøger festivalen, og vi glæder os til at have hende på besøg igen. I 2018 tilrettelagde hun filmprogrammet ‘Thinking Brick’.

Louisianas udstilling ‘Anupama Kundoo – Taking Time’ åbner den 8. oktober og er den fjerde udstilling i serien, Arkitekturens værksteder.

Kundoo åbnede sin tegnestue i 1990 og arbejder bæredygtigt med arkitektur, der påvirker miljøet mindst muligt og tilpasser sig den socio-økonomiske kontekst. Materialeundersøgelser og -eksperimenter er således et kerneelement i hendes praksis. Hun har realiseret en række projekter i Indien, inklusiv hendes eget hus i Auroville, Wall House, og har arbejdet, forsket og undervist verden over på institutioner som Technische Universität i Berlin, Parsons The New School of Design i New York og Universidad Camilo José Cela i Madrid. 

Kundoos byggeeksperimenter baseret på traditionelle indiske byggeskikke, håndværksmetoder og materialebrug udført med hjælp fra lokale håndværker, betog mange allerede på Venedig Biennalen i 2016. 

Kl. 11.30 – 13.45: Oplev Anupama Kundoo i samtale med museumsinspektør Kjeld Kjeldsen som har tilrettelagt udstillingen om hende på Louisiana. Herefter vil Kundoo introducere visningen af filmen “Nostalgia for the Future” – en film om indisk modernitet, der beskriver hvordan det 20. århundredes idealer om lighed og uafhængighed afspejlede sig i mange af de bygninger, der skød op overalt i Indien – fra den Le Corbusier-designede privatbolig Villa Shodhan i Ahmedabad til offentlige boliger i Delhi, der skulle huse flygtninge fra Pakistan. Kundoo introducer desuden visningen af filmen “Vistara – The Architecture of India”, der dokumenterer den ikoniske rejseudstilling om indisk arkitektur kurateret af den indiske arkitekt Charles Correa i 1986. 

Kl. 14.45 – 17.30: Oplev Anupama Kundoo introducere visningen af filmen ’Ghare Baire’ af Satyajit Ray, der gennem en fiktiv kvindes fortælling giver et indblik i Indiens historie og dets politiske kampe. Om det britiske opgør, opdelingen af landet i 1947, kampen mellem hinduer og muslimer, rige og fattige og om, hvordan det påvirkede landets borgere.

Normalpris: 130 kroner + 20 kroners billetgebyr / Med armbånd eller Louisiana medlem: Gratis + 20 kroners billetgebyrBestil billetter /

Tickets: TBC – ticket link will be provided soon.

Denne event er en del af temaet: “Portrætter, Projekter og Praksisser”

Traditionen tro har vi en portrætserie på festivalen, der stiller skarpt på internationale arkitekters poetikker, projekter og praksisser som et fast programpunkt under festivalen. I år udvider vi feltet, så portrætserien også omfatter portrætter af bygningsværker, steder og byer. Vi har
sammensat en broget buket af filmiske portrætter om arkitekter, bygninger og byer og præsenterer ligeledes et seminar om ‘anarkitekten’ Gordon Matta-Clark’s by-aktivistiske virke sammen med Kunstmuseet KØS og en masterclass med den svenske arkitekt Petra Gipp fra Petra Gipp Arkitektur i samarbejde med B-A-R-K i denne kategori. I denne serie finder du også stjernearkitekten Anupama Kundoo’s kuraterede filmprogram, der vil introducere publikum for den kulturelle baggrund, hun baserer sin praksis på, som introduceres og vises på Louisiana Museum inden hendesudstillingsåbning samme sted.