AMERICAVILLE

TEMA

Saturday 10/10 2020
Kl. 16:45 Cinemateket

Addresse
Gothersgade 55

Share Event

Beijing residents flee China’s increasingly uninhabitable capital city to chase their American Dreams in an American Wild West-themed community in the capital’s suburbs, not without facing challenges.

Befolkningen i Beijing flygter fra Kinas stadig ubeboelige hovedstad for at jage deres amerikanske drømme i et amerikansk samfund med vildt-vest-tema i hovedstadens forstæder, ikke uden udfordringer. |

Skjult blandt bjergene nord for Beijing, lover en kopi af Wyoming by Jackson Hole at levere den amerikanske drøm til dens flere tusinde kinesiske indbyggere. I Americaville slipper Annie Liu fra Kinas stadig ubeboelige hovedstad for at forfølge lykke, frihed, romantik og åndelig opfyldelse i Jackson Hole; kun for at finde den amerikanske idyll sværere at opnå, end hvad der blev lovet hende. |

Filmen introduceres af urbanist og Kina-kender Niels Bjørn 

Danmarkspremiere

Tak til S.C. van Fonden for støtte til vores Kina-serie

Instruktør / Director: Adam James Smith

Produktionsland / Production country: China, United States

Sprog / Language: Chinese, English

Subtitles: English

Produktionsår / Production year: 2020

Spilletid/duration : 80 minutes

Tema:

Urbanist og Kina-kender Niels Bjørn, der introducerer festivalens Kina-program, fortæller:

Jeg tilstår: Jeg er Kinanørd. Det begyndte med en interesse for kinesiske film i 1990erne, da jeg læste filmvidenskab. Siden blev jeg optaget af de kinesiske storbyer, som jeg så skildret i filmene. Filmene fortryllede mig med urbane landskaber, jeg aldrig havde set lignende i virkeligheden.

Jeg begyndte at rejse til Kina for selv at undersøge byerne. Over nogle år samlede jeg materiale til en bog og en udstilling om Livet i Kinas kæmpebyer.

I dag arbejder jeg med byudvikling og bruger tit billeder og film af Kinas storbyer til at forstå noget, som sker alle steder. For mig er Kinas urbane transformation nemlig som et kæmpestort, forvrænget spejl, hvori vi kan se afarter af nogle af verdenssamfundets vildeste tendenser. Migrationen fra land til by i Kina er den største migration i menneskehedens historie. Alene det bør være grund nok til at interessere sig for Kinas byer. Hvad er det for nogle liv, som leves, og som er mulige at leve i byerne og på landet i en nation, som stadig styres af kommunistpartiet, og hvor mennesker nok får frihed til at tjene penge, men stadig risikerer fængsel – eller som uyghurfolket i Xinjiangprovinsen – risikerer arbejds- og indoktrineringslejr uden at have gjort noget galt?

Når nu vi ikke kan rejse, kan vi heldigvis nærme os det store og komplekse land gennem filmkunsten.