A CONCRETE CINEMA

TEMA

Wednesday 07/10 2020
Kl. 18:45 Cinemateket

Addresse
Gothersgade 55

Share Event

Kærligheden til film og biografens magi. I en landsby i Argentina bygger den aldrende ildsjæl Omar egenhændigt en biograf, til stor glæde for de andre landsbyboere

Love for movies and the magic of cinema.  In a village in rural Argentina the elderly Omar commits himself to single handedly construct and run a cinema, to the great appreciation of his fellow villagers.

Denne dokumentarfilm fortæller om mureren Omar, der bor i en lille landsby i Argentina. Da der ikke er nogen biograf i landsbyen, beslutter den gamle mand selv at bygge en. Han arbejder alene i årevis for at opføre en biograf af kasserede materialer ovenpå sit hus. Ved hjælp af en projektor fra 1920’erne formår han at vise klassikere for lokale landsbyboere, der tager biografen til sig med det samme. ‘A Concrete Cinema’ er en opløftende, medrivende film om en mands udholdenhed og hans kærlighed til film, der kan genoplive selv den største skeptikers tro på menneskeheden. Filmen blev valgt af publikum som den bedste film på Architecture Film Festival i Rotterdam i 2019. 

Language: Spanish

Subtitles: English

Director: Luz Ruciello

Production Country: Argentina

Production Year: 2017

Duration: 78 min

Denne film er en del af temaet “Portrætter, Projekter og Praksisser – Portraits, projects and practices”

Traditionen tro er portræt-serien med film, der stiller skarpt på internationale arkitekters poetikker, projekter og praksisser et fast programpunkt under CAFx. Indtagelsen af den eklektiske cocktail af arkitektportrætter giver rig lejlighed til at inddrikke inspiration og gå mestrene og de opkommende arkitekter i kortene. Portrætterne spænder fra Bilbao-museets arkitekt Frank Gehrys (uventede) sociale engagement i amerikansk fængselsarkitektur, over landskabsekvilibristen Andy Goldworthys knugende smukke og atmosfæriske land art til kult-kunstneren Gordon Matta-Clark, der som en anden Houdini gennembryder og -borer bygninger på myteomspundne måder og et dybere kig ind i den italienske stjernearkitekt Renzo Pianos oeuvre.