Info

Credit: Anastasija Gogoleva

Copenhagen Architecture Festival udforsker, hvordan arkitekturen præger vores liv og vores verden – og hvordan vores liv påvirker arkitekturen.

Arkitektur er ikke bare mursten, rum og rammer. Den er sanselig, kropslig og social. Den er politisk, historisk og psykologisk. Arkitekturen er menneskelig, og den påvirker alle aspekter af tilværelsen.

Gennem foredrag, udstillinger, ekskursioner og et omfattende filmprogram sætter vi hvert år fokus på de steder, hvor arkitekturens forvandlinger krydses med menneskeliv. Festivalen skildrer visioner, konflikter og historiske forandringer i det byggede miljø, og undersøger grænserne mellem æstetik, funktion og identitet.

BAGGRUND

Festivalen blev grundlagt i 2014 på initiativ af Josephine Michau, Peter Møller Rasmussen og Mads Farsø. Siden er programmet vokset både i omfang og ambition, og er vokset til at være Skandinaviens største årlige begivenhed dedikeret til arkitektur og verdens største arkitekturfilmfestival.

Internationalt er Danmark kendt for sin arkitektur, og København er ikke den eneste by i landet med en stærk arkitektonisk identitet. I 2015 blev festivalen udvidet til også at indbefatte Aarhus Architecture Festival (AAFx) og i 2016 løb Aalborg Architecture Festival (ALAFx) af stablen for første gang.

Festivalen er del af det paneuropæiske netværk Future Architecture Platform og i år bidrager vi naturligvis til programmet for Europæisk Kulturby Aarhus 2017.

Festivalen ledes af festivaldirektør Josephine Michau og strategisk direktør Mads Farsø.

✎  Kontakt os.