The Experimental City

TEMA

Saturday 06/4 2019
Kl. 16:30 Cafébiografen

Addresse
Amfipladsen 13

Share Event

In the woods of Minnesota in the 1960’s, one scientist claimed to have the solution to the environmental and urbanistic crisis.

En film om verdens mest futuristiske byplanlægningsprojekt. Til inspiration eller afskrækkelse for alle fantaster, urbanister, futurister og byplanlæggere.

Hvorfor forsøge at løse gamle problemer i skyggen af fortidens fejl, når man kan starte på en frisk? Opfinder, futurolog og byplanlægger Athelstan Spilhaus’ opskrift på den perfekte storby i det 21. Århundrede var: Placer 250.000 indbyggere i futuristisk teknologi under en gigantisk, geometrisk kuppel. I 1960’erne tegnede Spielhaus ‘The Minnesota Experimental City’, der skulle bygges op fra grunden i en øde skov i Minnesota og udnytte den nyeste teknologi inden for kommunikation, transport og energiforsyning. Det var tæt på at blive realiseret, men blev det aldrig. I dag står projektet som et spejl for tiders skiftende idealer og for livet i det 21. århundrede – og måske også som en hyldest til fantasteri. Døm selv.