The Bauhaus Spirit

TEMA

Sunday 07/4 2019
Kl. 15:00 Øst for Paradis

EMNEORD

Addresse
Paradisgade 7-9

Share Event

The award-winning architect and founder of Urban-Think Tank, Alfredo Brillembourg, gives insights into Bauhaus’ manifesto for a new societal utopia.

Prisvindende arkitekt og stifter af tænketanken Urban Think Tank,  Alfredo Brillembourg, giver indblik i Bauhausskolens manifest for en ny samfundsutopi.

Den nye film “Bauhaus Spirit” skildrer Bauhausskolens historie og vision for en ny samfundsutopi med udgangspunkt i spørgsmålet: Hvordan vil vi leve i dag? Hvor vil vi hen herfra? Med kapitalismens totale hegemoni siden murens fald i 1989 er arkitekturen tiltagende blevet instrumentaliseret i den globaliserede økonomis komplekse strategier, og fremstår ikke sjældent som symboler på økonomisk fremskridt frem for reelt socialt engagement. Er det tid til en ny praksis? Og hvordan kan arven fra Bauhaus i så fald bidrage til løsninger på de udfordringer samtidens arkitekter og urbanister står overfor?

Prisvindende arkitekt, urbanist og stifter af tænketanken, Urban Think Tank, Alfredo Brillembourg, der medvirker i filmen, introducerer og fortæller om sin praksis og filosofien bag Urban Think Tanks sociale architektur.