Swagger

TEMA

Wednesday 10/4 2019
Kl. 21:00 Cafébiografen

Addresse
Amfipladsen 13

Share Event

This hit documentary has no patience with ghetto stereotypes. Meet the real inhabitants of the concrete banlieu

Filmens virkelige personligheder overstråler ghetto-stereotyperne, når hovedpersonerne træder ud af banlieuens brutalistiske betonlandskaber og ind i beskuerens hjertekule.

Kæk, uhøjtidelig forstadsfortælling om unge fra Grand Paris. Langt fra gangsterdramaer som La Haine eller Gomorrah, voldsfantasier som i A Clockwork Orange eller socialrealisme som i Fish Tank fremstiller filmen unge i betonforstaden på deres egne præmisser. Spørgsmål om hjem og ‘franskhed’ får ny betydning, når de overlades mikrofonen i et af Frankrigs fattigste kvarterer. Swagger leger humoristisk med dokumentargenren og nuancerer historien om livet i ghettoen. Den var et hit på CPH:DOX i 2017.

Filmen vises under festivalens tema om Almene Boliger og introduceres af Ayan Yasin, cand. mag. i arabisk og psykologi, som har skrevet for Vollsmose Avisen, Politiken og Kristeligt Dagblad, har gået på Zetlands Talenthold. I dag skriver hun  for Zetland om alt det, der sker, når forskellige kulturer mødes. Hun er bosat i Vollsmose.