Seminar: Kunst i det offentlige rum

TEMA

Wednesday 10/4 2019
Kl. 13:00 Det Fynske Kunstakademi

EMNEORD

Addresse
Jernbanegade 13

Share Event

Art in public spaces. Who makes the decisions about what we put on our shared walls?

Det offentlige rum er vores allesammens stue, og det er svært at blive enige om, hvad der er smukt at hænge på “væggene” og skønt at sætte på “hylderne”.

Når det offentlige bygger nyt i Odense, skal 1,5% af den samlede anlægssum gå til kunstnerisk udsmykning og det har bragt byen op på en femteplads i danske kommuner, der bruger flest midler på kunst. Hvem får opgaverne og hvordan træffes beslutningerne? Paneldebat på Det Fynske kunstakademi modereret af tv-vært og arkitekt Sonja Stockmarr, kendt fra DR’s programmer ‘Drømmeboliger’ og ‘Vi bygger det væk’. I panelet sidder bl.a. repræsentanter for Kunstfondens billedkunstneriske indkøbsudvalg, rådgivere for kunstfonden, kunstnere og undervisere. Legitimiteten af overhovedet at have en officiel kulturpolitik vil også blive diskuteret.
Rektor ved Det Fynske Kunstakademi Lars Bent Petersen er vært og indleder med at tale om ‘Kunsten uden for den hvide kube”.
En lejlighed for byens udøvende kunstnere til at lære spillereglerne og måske hvordan de bøjes: hvordan du får fingre i en af byens store endnu udekorerede husgavle eller siloer; og på hvad der overhovedet kvalificerer kunst til at få ophold i det offentlige rum.