Rumænske Rum

TEMA

Sunday 07/4 2019
Kl. 14:00 Cinemateket

Addresse
Gothersgade 55

Share Event

Join us on a time travel to Romania’s Wild East. Experience the spatial effects of the transformations from Communism to EU-membership.

Tag på tidsrejse til Rumæniens Vilde Østen. Oplev de rumlige konsekvenser af forandringerne fra kommunisme til EU-medlemskab.

Som andre tidligere Østblok-lande har Rumænien gennemgået enorme forandringer fra kommunismen, over demokratisering til EU-medlemskab. Gennem tre film viser vi forandringerne på et rumligt-arkitektonisk plan. “Coastland” skildrer Ceaucescu-tidens gamle hoteller og drømme om det gode liv langs Sortehavskysten – en del af socialismens utopi, der er ruinøst kuldsejlet i dag. “Matache 2.0” viser i seksårs timelapse ødelæggelsen af det gamle Matache-kvarter midt i Bukarest. Et byudviklingsprojekt med stor betydning for arkitekturen, beboerne og den sociale sammenhængskraft i hovedstaden. “Pride and Concrete” besøger rumænske EU-migranters blærebyggerier og Ferrarier i hjemlandsbyen.

Filmene introduceres af jurist og Balkanekspert Helga Steensig-Molbæk, ekstern lektor ved KU og redaktør på tidsskriftet rØst.

Tak til den rumænske ambassade for at byde på et glas rumænsk vin efter filmen.

The event will be in English / Arrangementet vil være på engelsk.