Rumænske Rum

TEMA

Sunday 07/4 2019
Kl. 14:00 Cinemateket

Addresse
Gothersgade 55

Share Event

Join us on a time travel to Romania’s Wild East. Experience the spatial effects of the transformations from Communism to EU-membership.

Tag på tidsrejse til Rumæniens Vilde Østen. Oplev de rumlige konsekvenser af forandringerne fra kommunisme til EU-medlemskab.

Som andre tidligere Østblok-lande har Rumænien gennemgået enorme forandringer fra kommunismen, over demokratisering til EU-medlemskab. Gennem tre film viser vi forandringerne på et rumligt-arkitektonisk plan. “Coastland” skildrer Ceaucescu-tidens gamle hoteller og drømme om det gode liv langs Sortehavskysten – en del af socialismens utopi, der er ruinøst kuldsejlet i dag. “Matache 2.0” viser i seksårs timelapse ødelæggelsen af det gamle Matache-kvarter midt i Bukarest. Et byudviklingsprojekt med stor betydning for arkitekturen, beboerne og den sociale sammenhængskraft i hovedstaden. “Pride and Concrete” besøger rumænske EU-migranters blærebyggerier og Ferrarier i hjemlandsbyen.

Filmene introduceres af Balkanredaktør på Magasinet rØST og ekstern lektor på Københavns Universitet, Helga Molbæk-Steensig, som holder et oplæg om rumænsk historie, social og politisk udvikling.

Tak til den rumænske ambassade for at byde på et glas rumænsk vin efter filmen.

The event will be in English / Arrangementet vil være på engelsk.