Renzo Piano Tour De Force

TEMA

Thursday 11/4 2019
Kl. 21:30 Cinemateket

Addresse
Gothersgade 55

Share Event

Danmarkspremierer.

Dive into the creation of one of Renzo Piano’s most iconic buildings, Centro Botin and into the rich archives behind all of Piano’s work through a long career.

Dyk ned i tilblivelsen af en af Renzo Pianos mest berømte bygninger, Centre Botin og ind i de rige arkiver, der ligger bag Piano’s lange virke som arkitekt.

I “Renzo Piano: The Architecture of Light” følger den prisbelønnede filmskaber Carlos Saura designprocessen og konstruktionen af det spanske kunstgalleri Centro Botin, tegnet af den Pritzker Prize-vindende arkitekt Renzo Piano. Projektet er et af hans mest ikoniske værker og er et visuelt statement i kystbyen Santander. Husets ankomsttrappe af glas og stål fører gæsterne op i selve bygningen, der står på søjler og skuer ud over havet. Den er dækket af 280.000 keramiske fliser, der reflekterer lyset omkring sig.

I “The Power of the Archive. Renzo Piano Building Workshop” gives et unikt indblik det rige arkiv af modeller og tegninger, som Piano har indsamlet gennem sit lange virke som arkitekt.

Arkitekturkurator på Louisiana Museum of Modern Art, Kjeld Kjeldsen, introducerer Renzo Piano, som Louisiana viste en udstilling med i 2003.

The event will be in Danish / Arrangementet vil være på dansk.