Regina Bittner – Forelæsning

TEMA

Friday 12/4 2019
Kl. 14:00 Arkitektskolen (KADK)

EMNEORD

Addresse
Danneskiold-Samsøes Allé 50, Auditorium 5

Share Event

Regina Bittner is Director of the Academy at Bauhaus Dessau Stiftung and responsible for their master program in Design-, Bauhaus- and Architectural research.

Efterkrigstidens moderne designskoler som f.eks. Hochschule für Gestaltung Ulm (1953-68) og National Institute of Design Ahmedabad (1961-) var frugtbare fora for debatter, der fokuserede på re-etableringen af en designpraksis, der havde et kritisk engagement i hverdagslivet. Med Bauhaus som linse viser Regina Bittner, hvordan forskellige tolkninger af og referencer til 1960’ernes forandrede betingelser for det moderne, træder frem i de tværkulturelle dialoger, der blev dyrket på skolerne.

Regina Bittner er leder af Akademiet ved Bauhaus Dessau Stiftelsen og ansvarlig for kandidatprogrammet i Design-, Bauhaus- og Arkitekturforskning. Hun har kurateret en række udstillinger om Bauhaus og kulturhistorie og forsket særligt i det modernes kulturhistorie, det moderne og migration og international arkitektur og urbanisme.

Peter Thule Kristensen, professor ved Arkitektskolens Institut for Bygningskunst og Design byder Regina Bittner velkommen.

The event will be in English / Arrangementet vil være på engelsk.