Moscow. The Cinema-Eye Trip

TEMA

Friday 05/4 2019
Kl. 17:00 Russisk Center for videnskab og kultur

Addresse
Vester Voldgade 11

Share Event

Join us for a festive Moscow film evening in the Russian Centre for Science and Culture with Soviet avant-garde films from 1927 when the October revolution was still fresh.

Kom til en festlig Moskva-filmaften på det Russiske center for videnskab og kultur med sovjetiske avantgarde film fra 1927 et årti efter Oktoberrevolutionen.

“Moscow. The cinema-eye trip” er en dynamisk og revolutions-optimistisk avantgarde dokumentarfilm fra Sovjetunionens spæde barndom. Gennem enestående dokumentarmateriale oplever vi arkitekturen, byplanlægningen, infrastrukturen og hverdagslivet i Moskva ti år efter Oktoberrevolutionen. Filmen følger livlige torve og gader, historiske og nye bygninger, fabrikker, stadioner og entusiastiske kammerater, der bygger sig til et nyt liv i en håbefuld æra i russisk historie. Følg hverdagen for indbyggerne i den sovjetiske hovedstad fra finurlige og skæve vinkler, der deler ligheder med æstetikken i Alexander Rodchenkos konstruktivistiske fotografi.

Filmen efterfølges af et oplæg af direktør for ‘Institute of Modernism’ i Moskva og arkitekturhistoriker Olga Kazakova, der sætter Moskvas byudviklingshistorie i relation til Sovjetunionens og Ruslands nyere samfunds- og arkitekturhistorie og lægger op til “July Rain” (1967), der vises umiddelbart efter. Mellem filmene serveres russiske specialiteter.

Tak til Russisk Center for Videnskab og Kultur for at huse arrangementet og the Strelka Institute i Moskva for inspiration til programmet.

The event will be in English / Arrangementet vil være på engelsk.