Cafx Morgen-Dac: Kapitalfonde Køber Byen

TEMA

Tuesday 09/4 2019
Kl. 08:15 Dansk Arkitektur Center

Addresse
Bryghuspladsen 10

Share Event

Drink your morning coffee with CAFx and MorgenDAC and get to know what’s up and down in the recent controversy about private equity funds and rental housing.

Drik din morgenkaffe med CAFx og MorgenDAC og bliv klogere på, hvad der er op og ned i den seneste tids polemik om kapitalfonde og lejeboliger.

Det seneste år har København oplevet en markant stigning i ejendomsopkøb fra udenlandske investeringsfonde. Den dominerende model har været at købe ældre ejendomme, hvor renoveringer har kunnet berettige huslejestigninger med afsæt i boligreguleringsloven, og dermed muliggjort øget fortjeneste. En model, mange samtidig oplever har haft negative konsekvenser både for byens materielle og sociale kulturarv og mangfoldighed. Dette har nu fået det politiske landskab til at røre på sig. Sammen med Claus Højte, direktør for Lejernes LO, og John Skovmand Thomsen, arkitekt hos Grundejernes Investeringsfond, ser vi nærmere på den komplekse relation mellem renovering, kulturarv og byudvikling. DAC byder som altid på morgenkaffe og en croissant.

I samarbejde med MorgenDAC og Grundejernes Investeringsfond
.
The event will be in Danish / Arrangementet vil være på dansk.