Modernismerne bag Jerntæppet

TEMA

Tuesday 09/4 2019
Kl. 19:00 Cinemateket

Addresse
Gothersgade 55

Share Event

Bauhaus is often associated with Western design- and cultural history. In this event we jump across to the other side of the iron curtain and learn about Bauhaus and modernism in the Eastern-bloc.

Bauhaus forbindes ofte med en vesterlandsk formgivnings- og kulturhistorie, men i dette arrangement hopper vi over på den anden side af jerntæppet og bliver klogere på Bauhaus og modernismen i østblokken.

Med begyndelsen på den kolde krig blev kulturen et vigtigt element i skabelsen af en ny samfundsidentitet. I efterkrigstidens første år fremhævedes Bauhaus som et anti-fascistisk ideal på begge sider af Berlinmuren, men i 1951 forsagede Sovjetblokken den som borgerlig og lod en anden modernisme-fortælling vokse frem. Kultur- og arkitekturhistoriker Thomas Flierl (D) vil med Berlin som arkitektonisk case-study se på Bauhaus’ betydning og modernismens udvikling i Østtyskland, og hvordan arven fra den kolde krig endnu har betydning for, hvordan vi betragter bygningskulturarv i Europa. Bagefter vises filmen “Die Architekten”, der fik premiere kort efter murens fald og handler om en arkitekts opdrag med at udvikle en Østberlinsk satellitby.

I samarbejde med Cinemateket og Goethe-Institut Dänemark.

The event will be in English / Arrangementet vil være på engelsk.