KØBENHAVNERARKITEKTUR – MELLEM BYEN OG LIVET

TEMA

Friday 11/3 2016
Kl. 16:45 Cinemateket

Addresse
Gothersgade 55

Share Event

FOTO: Danmark på film

København som set af en arkitekt, en digter, en filmskaber og en professor. På mental rejse i vores mangfoldige hovedstaden.

Oplevelsen af byen finder sted mellem det fælles og dybt personlige. Enhver har både sit eget og et kollektivt København. Så hvor går grænserne mellem vores fælles steder og den intime brug af dem? Vi har samlet et udsnit af københavnerkendere, som vil udforske rummet mellem arkitektur og liv.

Den aktuelle forfatter Amalie Trudsø læser op fra sin digtsamling ‘Koordinater’, der trækker tråde gennem byen og forbinder steder med minder. Professor Jens Kvorning viser filmklip fra arkivet og stiller skarpt på de forandringer, som har præget byen og bydelene de seneste 100 år. Instruktør Andreas Dalsgaard viser og kommenterer sine tre nye kortfilm fra og om København.
Det hele afrundes med en debat om arkitekturens egenskaber, hvor Københavns Kommunes stadsarkitekt Tina Saaby går i dialog med arrangementets øvrige deltagere. Det hele modereres af arkitekturredaktør på Politiken, Karsten Ifversen.