JULY RAIN

TEMA

Friday 05/4 2019
Kl. 18:50 Russisk Center for videnskab og kultur

Addresse
Vester Voldgade 11

Share Event

Did you think New Wave cinema belonged to Paris? This socialist version adds a chic new perspective to Soviet Moscow.

Troede du, at nybølge-film hørte til i Paris? Denne socialistiske version tilfører et chikt nyt perspektiv på Sovjettidens Moskva.

”July rain” af Marlen Khutsiev er en stilsikker sort/hvid nyklassiker, der fortæller om omvæltningen af de især yngre moskovitters hverdag efter Stalins død i 1953 og den relative liberalisering af det russiske samfund, der fulgte kort efter i 1950’erne. Således afspejler filmen det politiske og kulturelle tøbrud under Nikita Khrushchevs lederskab (1953 – 1964), der efterfulgte stalinismens ‘kolde’ tidsalder. Mange ting, herunder arkitekturen, undergik gennemgribende forandringer. Sovjetunionen blev mere åben og lydhør over for vestlig indflydelse. I filmen kan man for eksempel høre vestlig popmusik, mens historien om unge moskovitters kærlighed og skuffelser udspiller sig i Moskvas gader.

Filmen ligger i naturlig forlængelse af “Moscow The cinema-eye trip” (1927) med medfølgende foredrag, der vises umiddelbart inden July Rain.

Tak til Russisk Center for videnskab og kultur for at huse arrangementet og the Strelka Institute i Moskva for inspiration til programmet.

The event will be in English / Arrangementet vil være på engelsk.