Jødiske og etnisk mangfoldige Nørrebro

TEMA

Sunday 06/5 2018
Kl. 14:00 Dronning Louises Bro

Addresse
Dronning Louises Bro

Share Event

Tag med på en byvandring i fodsporene på jødiske, arabiske og andre indvandrere i Københavns multikulturelle smeltedigel Nørrebro.
Join us on a city walk in the footsteps of Jewish, Arab and other immigrants in Copenhagen’s multicultural melting pot Nørrebro.

Kom med på en spændende byvandring omkring Nørrebro og Blegdamsvej krydret med kendte og ukendte historier om områdets indvandrergrupper. Nørrebro har gennem adskillige årtier været en slags ‘Ghetto’ eller ‘Arrival City’, hvor flere generationer af indvandrere har bosat sig. På turen vil du høre nærmere om migranter før og nu på Nørrebro – fra jøder til muslimer. Turen vil slutte på Blegdamsvej med historier fra de ca. 3000 jøder fra Polen, der flygtede til Danmark efter jødeforfølgelser i 1968. 50 år efter de polske jøders ankomst genbesøger vi Blegdamsvej, hvor mange af flygtningene boede og som desuden husede en festlig jødisk klub.

Guiderne er Garbi Schmidt, migrationsforsker, Nørrebro-kender og professor Kultur og Sprogmøde RUC og Sara F. Stadager, museumsinspektør Dansk Jødisk Museum.