INDRE BY – HJEM ELLER TURISTMÅL?

TEMA

Saturday 06/5 2017
Kl. 16:30 Cinemateket

Addresse
Gothersgade 55

Share Event

Skal hovedstaden stille både turister og beboere tilfreds? Filmvisninger og debat.
Should Copenhagen be a tourist destination or a home for Copenhageners? Screening of two films followed by debate

Turistindustrien er vigtig for en storbys økonomi, men hvordan kan vi undgå de negative konsekvenser
af massiv turisme? Vi sætter fokus på turismens hastige udvikling, der skaber nye udfordringer for europæiske storbyer, når vi viser de to film You’ll Soon Be Here (2016) og Selling Dreams (2016). Efter filmene er der debat med antropolog Marie Stender og filmin truktør Fabio Petronilli om fremtidsperspektiverne for Københavns indre by i lyset af turismeboomet. Her vil der blive mulighed for at diskutere byens turismeaktivitet og hvordan vi undgår at byens særlige atmosfære udvikler sig til et levende bymuseum.

YOU’LL SOON BE HERE – DK PREMIERE

FABIO PETRONILLI | 2016 | 38 min.
ENGLISH & PORTUGUESE W/ ENGLISH SUBTITLES | TRAILER

Hvad gør en by i økonomisk krise, når turisterne rykker ind? What happens when a city is flooded with tourists in the middle of a financial crisi ?

Hvad sker der med en by, når turisterne tager over? Det undersøger Fabio Petronilli med Lissabon
som eksempel. Den portugisiske hovedstad oplever i disse år et turismeboom med 6 millioner besøgende om året og cirka 200.000 turister hver dag. Det giver fordele for en by i økonomisk krise, men udfordrer også stedets lokale identitet. Petronillis smukke film skildrer en by i forvandling, hvor de gamle indbyggere efterhånden rykker ud for at give plads til fl gtige besøgende.

 

SELLING DREAMS – DK PREMIERE

ILA BÊKA AND LOUISE LEMOINE | 2016 | 24 min.
ENGLISH W/ ENGLISH SUBTITLES | TRAILER

Når Airbnb bliver afsæt for en ny, eventyrlig livsstil i København. When Airbnb becomes the outset of a new adventurous lifestyle in Copenhagen

Boligudlejningssiden Airbnb har ændret Marks liv. Den unge mand, der før levede et almindeligt familieliv, tjener i dag sine penge ved at udleje særlige lejligheder i København, mens han selv bor på et
nyt hotelværelse hver dag. I denne film fortæller han sin særprægede succeshistorie om, hvordan han fandt på at sælge skræddersyede drømme til turister på jagt efter den særlige skandinaviske ånd. Ved at presse deleøkonomien til dens yderste opfandt Mark en ny tilværelse med stor materiel uafhængighed og maksimal frihed.