Hvorfor Bauhaus I Dag?

TEMA

Saturday 06/4 2019
Kl. 14:00 Cinemateket

Addresse
Gothersgade 55

Share Event

How can the heritage from the Bauhaus School’s holistic ideals for architecture and design contribute to solutions of our contemporary challenges?

Hvordan kan arven fra Bauhausskolens holistiske idealer for arkitektur og formgivning bidrage til løsninger på vores samtidige udfordringer?

Den nye film “Bauhaus Spirit” skildrer Bauhaus-skolens historie og vision for en ny samfundsutopi med udgangspunkt i spørgsmålet: Hvordan vil vi leve i dag? Hvor vil vi hen herfra? Med kapitalismens altomfattende tilstedeværelse siden murens fald er arkitekturen tiltagende blevet instrumentaliseret i den globaliserede økonomis tjeneste, og fremstår sjældent som symbol for reelt socialt engagement. Er det tid til en ny praksis? Og hvordan kan arven fra Bauhaus i så fald bidrage til løsninger på de udfordringer samtidens arkitekter og urbanister står overfor?

Arkitekt Alfredo Brillembourg fra Urban Think Tank, der medvirker i filmen, introducerer og fortæller om sin praksis og filosofien bag Urban Think Tanks social architecture, der har skabt prisvindende innovative løsninger i slumbebyggelser i det Globale Syd.

I samarbejde med Cinemateket og Goethe-Institut Dänemark.

The event will be in English / Arrangementet vil være på engelsk.