Gentrificering og Gavlmalerier på Rentemestervej

TEMA

Thursday 03/5 2018
Kl. 16:30 Børnekulturhuset Sokkelundlille

Addresse
Utterslev Torv 9

Share Event

Byvandring der følger Rentemestervejs udvikling gennem de sidste årtier med forandringer, gavlmalerier og gentrificering i Nordvest.
City walk tracing Rentemestervej’s development through the last decades with transformations, murals and gentrification in Nordvest.

Området omkring Rentemestervej i Nordvest undergår store forandringer i disse år. Fra at have været et lidt perifert arbejderkvarter er nye beboere flyttet ind i nye ejerboliger i den nu mere attraktive bydel. Transformationerne stiller spørgsmål til tilhørsforhold, identitet, kultur(arv) og gentrificering. Vi hører om, hvordan en lokal pizza-restauratør har fået kunstnere til at udføre spektakulære murmalerier, der skal forstærke lokal-identiteten i området, hvordan det har været at vokse op og følge Nordvests forandringer gennem årtier, hvordan kvarteret er blevet gentrificeret og om kommunens visioner for Rentemestervej, bl.a. gennem kunsten.

Linda Lapina, ph.d. og ‘gentrificeringsforsker’ RUC, Erol Antreasyan indehaver af pizza-restauranten Behov, Jonna Daldorph Nielsen “indfødt” Rentemestervej-beboer og med i Områdefornyelsen, Astrid Mody, arkitekt i Områdefornyelsen.