Frihed i Europa – Skopje/København tur/retur

TEMA

Sunday 07/4 2019
Kl. 18:45 Cinemateket

Addresse
Gothersgade 55

Share Event

Danmarkspremiere x 2

Renegotiations of the construction, use and management of cultural heritage, identity and public space in Copenhagen and Skopje.  

Forhandlinger af konstruktion, brug og forvaltning af kulturarv, identitet og offentlige rum i København og Skopje.

Arkitekturfilmfestivalen CAFx har for første gang selv produceret og instrueret en dokumentarfilm! Den finder sted i Nordmakedoniens hovedstad Skopje, hvor osmannisk arkitektur, international brutalisme og kitschet historicisme brydes. Under valget om navneskift og EU-medlemskab diskuterer aktivister, arkitekter, politikere og borgere byens og landets fortid, nutid og fremtid efter det opulente national-populistiske byggeprojekt Skopje 2014.

I “Nomadic Identities” forholder makedonske ex-pats i København sig til eksistentielle spørgsmål om frihed og identitet. Filmene er en del af Goethe Instituttets paneuropæiske projekt Freiraum, der tager temperaturen på frihedens status i et kriseramt Europa.

Filmene introduceres af den dansk/makedonske arkitekt Daniel Serafimovski og billedkunstneren Nada Prlja, der repræsenterer Nordmakedonien ved Venedig Biennalen i år. Sammen driver de den kritiske kuratoriske og forskningsmæssige praksis Serious Interests Agency. Instruktørerne Josephine Michau og Signe Sophie Bøggild er også tilstede.

Tak til Goethe Institut Dänemark, Freiraum og Daniel Serafimovski for godt samarbejde. Tak til Republikken Nordmakedoniens ambassade for at holde en reception med vinsmagning af lokale kvalitetsvine og snacks efter filmene.

The event will be in English / Arrangementet vil være på engelsk.