Bygningsintegreret kunst på Syddansk Universitet

TEMA

Thursday 12/4 2019
Kl. 14:00 1555020000 Syddansk Unviersitet

EMNEORD

Addresse
Campusvej 55

Share Event

Siden SDU fik sin blivende campus i 1970erne med Knud Holschers strukturalistiske bygningsværk, har kunst været tænkt ind som en naturlig del af universitetets udtryk. Mest ikonisk nok i form af de mange værker af Jørn Larsen, der forekommer som en naturlig forlængelse af de oprindelige bygningers æstetik. Imidlertid vidner de mange nyere tilbygninger og dertil erhvervede kunstværker på campus dog om mange udfordringer, der over en 50-årig periode melder sig, når man skal sammentænke kunst og arkitektur. Med C.F. Møllers bygning fra 2015 til Det Tekniske Fakultet (med et integreret kunstværk af Sophia Kalkau), som nærmest kan aflæses som en absolut modsætning til Holschers æstetik, kan man samlet set tale om SDU som et arkitektonisk og kunstnerisk spændingsfelt, som universitetets kunstværker i deres arkitektoniske rammer vil udfolde.

Ud over bygningsintegrerede værker af Jørn Larsen og Sophia Kalkau kan du på omvisningen også opleve værker af René Schmidt, Richard Mortensen m.fl.

Omvisningen er en optakt til Public Art Works‽ som eret formidlingsprogram udviklet af Somewhere til SDU. Formidlingsprogrammet er iværksat af Bygningsstyrelsen. Public Art Works‽vil fra april og året ud søsætte en række aktiviteter og samtaler om kunsten på SDU i form af artikler, artist talks, film, saloner m.m.

Mødested: Campusvej 55, SDU Hovedindgang. Viser rundt: Mogens Davidsen

 

Billede: Sophia Kalkau, KOSMOS OG ATOMOS, 2015. Det Tekniske Fakultet, SDU – Campus Odense , Photography: Robert Lacy